Киянам пояснили, звідки взялися "водяні борги" у платіжках за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам пояснили, звідки взялися "водяні борги" у платіжках за газ

Енергетика
1514
Столична влада рекомендує киянам встановлювати газові лічильники, щоб уникнути додаткових нарахувань за газ за час відсутності гарячої води.
Про це на брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
“Існує законодавча норма, яка говорить про те, що за відсутності гарячого водопостачання вважається, що люди нагрівають воду, користуючись газовою плитою. Тому йде донарахування за газ”, – сказав Пантелеєв.
За його словами, на сьогодні в Києві 780 тисяч абонентів газу, з них 187 тисяч – з квартирними лічильниками, 260 тисяч – це будинки, які мають будинковий облік. “У таких будинках ніяких донарахувань не відбувається, тому що є квартирний облік, або є домовик, там нараховується за фактичне споживання”, – додав він.
Водночас, за його словами, є 316 тисяч особових рахунків, які не мають обліку.
“Київгаз за програмою, затвердженою НКРЕКП, до кінця 2021 року зобов’язаний встановити лічильники в кожну з цих 316 тисяч квартир. Така робота відбувається, за цей рік встановлено 22 тисячі лічильників і цей процес триває”, – зазначив він.
Пантелеєв повідомив, що для того, щоб прискорити встановлення лічильників, за бажанням споживачів, потрібно звернутися в сервісні центри “Київгазу” із заявою про встановлення лічильників у квартирі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас