У Міненерго розповіли, скільки отримали з додаткових 1,4 млрд грн на зарплати шахтарям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго розповіли, скільки отримали з додаткових 1,4 млрд грн на зарплати шахтарям

Казна та Політика
159
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик зазначив, що з додаткових 1,4 млрд гривень, передбачених останніми бюджетними змінами для вугільної галузі на зарплату шахтарям, було виділено всього 133 млн гривень.
Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної ради.
Насалик зазначив, що Україні в 2017-2018 роках вдалося скоротити споживання імпорту вугілля майже в 2 рази. У держави, за його словами, є два шляхи: розвивати власний видобуток вугілля або закуповувати його за кордоном.
“Вугілля потрібне – якщо ми його не будемо видобувати, то будемо імпортувати. Ми зобов’язані розвивати вугільну галузь, тому що у нас більше нічим забезпечувати теплову генерацію. Ми або будемо витрачати в два рази більше коштів на закупівлю вугілля, або ми вкладемо їх (в українську вугільну промисловість, – ред.). Що стосується заборгованості із зарплат, то на 1 жовтня вона становить 488 млн гривень. І цей борг лежить суто в площині державного бюджету з різниці в ціні собівартості продукції”, – зазначив голова Міненерго.
За словами міністра, з додаткових 1,4 млрд гривень, передбачених останніми бюджетними змінами для вугільної галузі, було виділено 133 млн гривень, а 1,27 млрд гривень так і не виділені з державного бюджету.
“У міністерства немає фондів, щоб закрити цю заборгованість”, – підкреслив Насалик.
При цьому заступник міністра фінансів України Юрій Гелетій зазначив, що кошти на виплату заробітної плати шахтарям відповідно до раніше ухвалених доповнень до держбюджету на 2018 рік будуть перераховані або в п’ятницю, 19 жовтня, або в понеділок, 22 жовтня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас