Вищий суд Швейцарії відхилив скаргу РФ в спорі з Укрнафтою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий суд Швейцарії відхилив скаргу РФ в спорі з Укрнафтою

Фондовий ринок
438
«Укрнафта» і одинадцять інших українських компаній здобули значну перемогу над Російською Федерацією в Швейцарському федеральному верховному суді в справах, пов’язаних з анексією Криму.
Як повідомляється, рішення прийняте 16 жовтня 2018 року після рідкісного публічного слухання, підтверджує повноваження міжнародних арбітражних судів задовольняти позовні вимоги про відповідальність Росії за порушення міжнародного права на Кримському півострові.
Рішення, ймовірно, вплине на судові розгляди, ініційовані іншими українськими компаніями проти Росії через протиправне захоплення української власності в Криму. Своїм рішенням вищий суд Швейцарії відмовив РФ в оскарженні двох раніше ухвалених арбітражних рішень, які підтвердили право українських компаній пред’являти позови до Росії щодо їхніх інвестицій в Криму.
Ці два рішення були винесені у справах ПАТ «Укрнафта» проти Російської Федерації і ТОВ «Стабіл» та інші проти Російської Федерації. Судові позови були подані через захоплення представниками Росії і подальшої націоналізації так званою “Державною радою Криму” двох мереж автозаправних станцій у Криму після російського вторгнення і анексії території Криму в 2014 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас