Orange і Google стали партнерами в прокладанні трансатлантичного підводного кабелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Orange і Google стали партнерами в прокладанні трансатлантичного підводного кабелю

Фондовий ринок
375
Orange і Google домовилися про партнерство в реалізації проекту з прокладання трансатлантичного підводного кабелю Dunant, який з’єднає Францію і США.
Про це заявив французький телекомунікаційний оператор.
Про новий проект Google, який отримав назву Dunant на честь Анрі Дюнана (Henry Dunant), першого лауреата Нобелівської премії миру і засновника гуманітарної організації Міжнародного комітету Червоного Хреста, стало відомо в липні цього року.
Dunant стане першим новим підводним кабелем за останні 15 років, який з’єднає центри обробки даних в США з Францією та іншими країнами Європи, будучи відповіддю на стрімке зростання попиту на зв’язок через Атлантику.
«Завдяки цьому партнерству Orange отримає сильні позиції в справі забезпечення нових можливостей для своїх споживачів і корпоративних клієнтів в Європі і Америці», – зазначено в заяві французького оператора.
Підводний кабель довжиною 6,6 тис. км передбачається ввести в експлуатацію в 2020 році. Orange повідомив, що в рамках партнерства він буде займатися будівництвом і експлуатацією наземної станції на французькому атлантичному узбережжі і забезпеченням наземних комунікацій.
Проект Dunant є частиною інфраструктурних інвестицій Google. До них також відноситься проект Curie, її перший приватний міжконтинентальний кабель, що з’єднує Чилі з Лос-Анджелесом.
У свою чергу, Orange є провідним гравцем на ринку обслуговування підводних кабелів і великим інвестором більше 40 подібних проектів.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас