ARM і Intel створять єдину систему управління речами з підключенням до Інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ARM і Intel створять єдину систему управління речами з підключенням до Інтернету

Технології&Авто
134
Компанії ARM і Intel випустили прес-релізи, в яких повідомили про укладення стратегічного партнерства в сфері Інтернету речей.
Будучи конкурентами в сфері обчислювальних пристроїв від смартфонів до серверів (з чималими труднощами для кожної з них), ARM і Intel збираються спільно підкорювати ринок підключених пристроїв.
Очевидно, прогнози аналітиків про підключення до 2035 року до одного трильйона «речей» до Інтернету розпалюють апетити обох компаній, а співпраця дає надію отримати значний шматок цього ринку.
Разом компанії ARM і Intel будуть створювати єдину екосистему для швидкого і керованого захищеного підключення до віддалених сервісів пристроїв і рішень незалежно від архітектури (ARM або x86), а також незалежно від платформи і розгорнутого на ній сервісу.
У прес-релізі Intel прямо заявлено, що до будь-якого хмарного сервісу можна буде підключити будь-який пристрій. Це звільняє розробників пристроїв від необхідності обмежуватися якоюсь однією платформою і орієнтуватися на унікальний сервіс. Тим самим зроблений навіть на етапі планування вибір не спричинить лавину труднощів, коли проект добереться до стадії реалізації.
З практичного боку платформа ARM IoT Pelion, яка управляє пристроями на платформах ARM, буде спиратися на специфікації платформи Intel Secure Device Onboard, що дозволить інтегрувати одну платформу в іншу зі спільним управлінням. Крім того, це дозволить значно спростити процеси налаштувань безпеки кінцевих пристроїв.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас