Вперше в Україні Приватбанк розмістив єврооблігації на $ 100 млн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше в Україні Приватбанк розмістив єврооблігації на $ 100 млн.

Кредит&Депозит
302
19 грудня 2003 року успішно завершилося розміщення на європейському ринку трирічних облігацій участі в кредиті Приватбанку (єврооблігацій) на суму 100 млн. дол. США. Як повідомив голова правління Приватбанку Олександр Дубілет, власниками єврооблігацій Приватбанку стали найбільші банки і приватні інвестори з Великобританії, Данії, Греції й інших країн світу. За його словами, обсяг заявок інвесторів на придбання цих паперів трохи перевищив обсяг випуску, що говорить про зростаючий інтересі до українських позичальників. Притягнуті банком кошти будуть використані для збільшення обсягів кредитування реального сектора економіки, юридичних і фізичних осіб. «За допомогою випуску «євробондів» Приватбанк одержав значний обсяг довгих доларових ресурсів, створив кредитну історію на відкритих ринках капіталів, підвищив свій імідж як надійної і прозорої структури, став першою фінансовою структурою і другою компанією України, що випустила «євробонди» на відкритих ринках капіталів» - відзначив Олександр Дубілет.
Розміщення облігацій участі в кредиті Приватбанку (Loan Participation Notes) проходить на стандартних міжнародних умовах для такого типу випуску. Лид-менеджер випуску - найбільший інвестиційний банк CSFB після проведення презентацій Приватбанку в Москві, Гонконгові, Сінгапурі, Лондоні, Женеві, Цюріху й Афінах установив даному випуску процентну ставку в розмірі 10,875%. «З урахуванням умов, суми і терміну розміщення, а також низького рівня довіри європейських інвесторів до України, прибутковість євробондів Приватбанку є оптимальною і відповідає прибутковості аналогічних паперів, розташовуваних російськими банками» - відзначив Олександр Дубілет.
На думку більшості експертів фінансового ринку, перше успішне розміщення Приватбанком єврооблігацій відкриває дорогу українським банкам і іншим фінансовим установам на перспективний європейський ринок приватних запозичень. Оскільки тепер для інвестора Україна – це вже не абстрактне поняття, а визначений рівень довіри. Також це розміщення було класичним з погляду відповідності європейським стандартам: банк одержав високі рейтинги і показав, як необхідно працювати на ринках, щоб забезпечити собі і країні довіра інвесторів. При цьому, Приватбанк став першим банком в Україні, що одержав рейтинг Standard & Poor's і поки єдиним банком, що має рейтинги декількох найбільших міжнародних агентств. Зокрема, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's привласнило сертифікатам участі в кредиті Приватбанку рейтинг "В-". Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings також привласнило «євробондам» Приватбанку підсумковий довгостроковий рейтинг "В-".
Довідка:
За станом на 1 грудня 2003 року розмір чистих активів одного з найбільших українських банків - Приватбанку складає 10 365 млн. грн. Приватбанк є лідируючим українським комерційним банком, на його частку приходиться 14% загального обсягу засобів приватних вкладників у банках країни, а також 29% наданих фізичним особам кредитів. Приватбанк займає лідируючі позиції в основних сегментах банківського ринку країни, є визнаним лідером ринку пластикових карт. На сьогоднішній день банком випущено більш 4 мільйони пластикових карт (43% від загальної кількості карт, емітованих українськими банками). Мережа обслуговування пластикових карт банку нараховує 1 028 банкоматів, 12 946 POS-терміналів. Національна мережа банківського обслуговування Приватбанку включає 1 447 філій і відділень по всій території України.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас