У Шотландії до 2021 року запустять рейси на повністю електричних літаках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шотландії до 2021 року запустять рейси на повністю електричних літаках

Технології&Авто
429
Авіакомпанія Loganair в 2021 році запустить перші комерційні рейси на повністю електричному літаку між островами Оркнейського архіпелагу. Про це пише Ars Technica.
Для переміщення між Оркнейськими островами на північному сході Шотландії жителі користуються невеликими літаками Cranfield Aerospace Solutions авіакомпанії Loganair. Найтриваліший політ в цьому регіоні – 15 хвилин, найкоротший – 80 секунд без урахування зльоту і посадки.
У найближчі три роки Loganair намір оснастити восьмимісні літаки Britten Norman Islander електродвигунами. Одного заряду акумулятора для таких літальних апаратів буде достатньо, щоб перелетіти з одного острова на інший, вважають у компанії. Представники авіакомпанії оцінюють переобладнання літаків і їх тестування в 10 млн фунтів.
Раніше на паризькому авіасалоні Ле-Бурже компанія Eviation Aircraft представила прототип електролітака, здатного подолати відстань в 965 км без підзарядки. Літак оснащений батареями загальною ємністю 980 КВт, що в десять разів більше, ніж у найбільш просунутої моделі автомобіля Tesla. Висота польоту невелика – всього 3 км, що робить його більше схожим на авіацію загального призначення, на кшталт Cessna. Треба думати, що таке обмеження пов’язане з економією ваги, бо при польоті на висоті понад 5 км потрібні герметизація салону, кисневі установки і система опалення.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас