Google Maps отримав корисні для електромобілістів оновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google Maps отримав корисні для електромобілістів оновлення

Технології&Авто
811
В останньому оновленні Google Maps з’явилася функція прокладання найкоротшого шляху до найближчої електромобільної зарядної станції (ЕЗС), а також доступ до іншої корисної інформації.
Зараз додаток містить дані про безліч зарядних станцій, проте розробники Google Maps пішли далі. Вже найближчим часом на карті можна буде побачити не тільки самі ЕЗС, але зчитувати таку інформацію, як кількість і типи доступних портів, швидкість зарядки, рейтинг конкретної станції серед електромобілістів, які користувалися її послугами. Якщо в батареях електромобіля (EV) залишилося достатньо енергії, це дозволить вам вибрати найбільш підходящу ЕЗС в конкретному районі.
Оновлений додаток доступний для Android і iOS.
Зараз Google Maps містить дані про ЕЗС Tesla і Chargepoint (весь світ). Для США в базу даних сервісу включено інформацію про зарядні мережі SemaConnect, EVgo і Blink. Британські електромобілісти мають можливість отримати інформацію по мережі Chargemaster і Point, в той час як в Австралії та Новій Зеландії вони мають доступ до даних про ЕЗС Chargefox.
В Україні наразі Google Maps надає обмежену інформацію щодо ЕЗС.
До речі, якщо ви стали власником авто на «єврономерах», тому що не подобаються переплачувати – вибирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Вибрати картку для водіїв

За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас