В Китаї створили транспортний безпілотник на основі «кукурудзника» (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Китаї створили транспортний безпілотник на основі «кукурудзника» (відео)

Технології&Авто
576
Інженери академії аерокосмічних електронних технологій Китаю провели перші льотні випробування транспортного безпілотного літального апарату FH-98.
Безпілотник створений на базі багатоцільового біплана Y-5, який є доопрацьованою копією радянського літака Ан-2 на призвисько «Кукурудзник».
Розробники встановили на сільскогосподарську версію літака Y-5B системи дистанційного керування та автопілотування, а також обчислювальну систему, яка значно спрощує пілотування на всіх режимах, зокрема зльоті та посадки. Випробування апарату провели на полігоні в Баотоу у Внутрішній Монголії, інженери визнали їх успішними.
Безпілотник в цілому зберіг початкове устаткування базового літака, втративши лише баки та системи розпилення. Він має максимальну злітну масу 5,3 тонни та здатний перевозити вантажі масою до 1,5 тонн та об’ємом не більше 15 кубічних метрів.
Системи управління дозволяють безпілотнику виконувати польоти на висоті до 4,5 тисячі метрів на відстань до 1,2 тисячі кілометрів. Ці показники ідентичні характеристикам звичайного Y-5B.
Фахівці стверджують, що серійні FH-98 можна буде використовувати зокрема для медичних перевезень в пошуково-рятувальних операціях та при ліквідації наслідків стихійних лих.
Це стане можливим завдяки тому, що літак Y-5B не потребує спеціально підготовлених злітно-посадкових смуг — для посадки цього літального апарата достатньо вільної поверхні довжиною 150 метрів.
Багатоцільові літаки Y-5 в різних версіях випускаються в Китаї за ліцензією з 1968 року. Y-5B є сільськогосподарською версією літака, скопійованою з радянського Ан-2СХ.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас