В Україні фізична особа зможе оголосити себе банкрутом - ВР прийняла закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні фізична особа зможе оголосити себе банкрутом - ВР прийняла закон

Казна та Політика
2521
Верховна Рада ухвалила Кодекс України щодо процедури банкрутства, який впроваджує в країні інститут банкрутства фізичних осіб.
За прийняття документа в другому читанні і в цілому проголосували 237 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Як зазначив, представляючи законопроект, голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, інститут банкрутства фізичних осіб існує у всіх цивілізованих країнах.
«А в загальному рейтингу ведення бізнесу в Україні ми піднімемося на 10 позицій. Це дасть дуже хороший сигнал всім нашим міжнародним партнерам», – сказав депутат.
Згідно з пояснювальною запискою, метою документа є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів і судових рішень, врегулювання відносин з відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися у тяжкій фінансовій ситуації і потребують допомоги з боку держави.
Зазначається, що зміни в частині реформування корпоративного банкрутства мають антикорупційну спрямованість і передбачають низку прогресивних змін, які мають забезпечити підвищення рівня виконання контрактів і поліпшення інвестиційної привабливості України.
«За оцінками експертів, прийняття цих змін дозволить Україні суттєво підвищити ефективність процедур банкрутства та піднятися в рейтингу Doing Business на 81 пункт по компоненту (з 149-го на 68-е місце) і на 9 позицій в загальному рейтингу. Для порівняння: за останні 3 роки Україна змогла сукупно піднятися лише на 7 позицій в загальному рейтингу Doing Business», – йдеться в пояснювальній записці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас