ЄБРР має намір запустити в Україні програму з біоенергетики на EUR70-80 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР має намір запустити в Україні програму з біоенергетики на EUR70-80 млн

Енергетика
273
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) працює над запуском в Україні в 2019 році програми з біоенергетики, в рамках якої планується профінансувати близько 10-15 проектів на загальну суму в EUR70-80 млн.
Про це повідомив асоційований директор департаменту енергоефективності та зміни клімату ЄБРР (по Україні, Польщі та Кавказу) Сергій Масліченко.
“Розуміючи, що сонячна та вітрова енергетика розвиваються нормально, ми сконцентрували свою увагу, перш за все, на біоенергетиці. І тут ми говоримо не тільки про біоенергетичні станції, а про весь ланцюг – від поля до кінцевого споживача. Україна як аграрна країна має великі залишки виробництва, проте зараз вони залишаються на полях, і тому ми працюємо саме над таким проектом”, – сказав він.
С.Масліченко уточнив, програма буде фінансуватися спільно з Глобальним екологічним фондом, а також Фондом чистих технологій.
“Ми сподіваємося запустити програму вже в наступному році. Для цього ми залучаємо донорське співфінансування – Global Environment Facility. Крім того, є Фонд чистих технологій і, звісно, банк надасть власні кошти. Ми очікуємо, що загальний обсяг фінансування програми складе близько EUR 70-80 млн”, – сказав він.
Представник банку повідомив, що наразі проект перебуває на попередній стадії розгляду”, – підкреслив С.Масліченко.
Він акцентував увагу на тому, що в зв’язку з наявністю зараз в Україні логістичних проблем в сфері біоенергетики, частина проектів програми буде спрямована на їх розв’язання. Також увага приділятиметься проектам з біомаси, біоетанолу другого покоління, біогазу, в тому числі біометану.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас