Порошенко сказав, скільки сховищ боєприпасів побудують в найближчі три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко сказав, скільки сховищ боєприпасів побудують в найближчі три роки

Казна та Політика
1056
В Україні побудують 136 сховищ боєприпасів протягом 34-36 місяців, повідомив президент Петро Порошенко під час поїздки в Хмельницьку область.
Він вимагає, щоб в найкоротші строки були введені в експлуатацію 15 сховищ захищеного типу для Збройних сил України, повідомляє прес-служба президента в Facebook.
Під час поїздки глава держави проінспектував перебіг будівництва арсеналу зберігання боєприпасів і зазначив, що на його території буде 8 сховищ закритого типу. Це дозволить розміщувати і надійно зберігати значну кількість боєприпасів для української армії, уточнив Президент.
Він додав, що цей захист передбачає перевірку охоронців, контроль всіх систем відеоспостереження із зберіганням даних в захищеному командному пункті, неможливість потрапити на територію складів будь-яких осіб без відповідної авторизації.
Варто відзначити, що в останні роки в Україні сталася низка пожеж на складах боєприпасів. Остання сталася проти ночі на 9 жовтня на військових складах біля Ічні Чернігівської області.
Раніше міністр оборони України Степан Полторак озвучив кілька ймовірних причин події в Ічні: те, що периметр був недостатньо облаштований, а сам арсенал дуже складний, а 40% його території — це відкриті майданчики. Міністр додав, що надійно вберегти запаси буде можливо після того, як збудують закриті залізобетонні конструкції, які надійно забезпечать охорону.
Так, на будівництво залізобетонних сховищ в останні два роки Міноборони виділяє 400-500 млн грн. На ці гроші вже розпочато будівництво сховищ у Цвітосі (недалеко від Хмельницької АЕС), чотири майже готові, облаштували периметр. Починається будівництво на складах в Калинівці і Богданівці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас