Обшуки правоохоронними органами на фондових біржах вимагають серйозних підстав - глава НКЦПФР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обшуки правоохоронними органами на фондових біржах вимагають серйозних підстав - глава НКЦПФР

Казна та Політика
213
Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПРФ) нагадує про важливу роль фондових бірж в інфраструктурі фінансової системи країни і підкреслює, що проведення на них обшуків вимагає серйозних підстав.
“Дуже здивований обшуками правоохоронних органів саме фондових бірж! Біржі визначені як суб’єкти критичної інфраструктури держави, що мають вплив на фінансову стабільність країни, їх діяльність регламентується фінансовим законодавством. Використання таких засобів слідства повинно мати дуже тверде обґрунтування!”, – написав він у Facebook.
Як повідомлялося, співробітники Служби безпеки України (СБУ) задокументували факти відмивання доходів, отриманих нелегальним шляхом через використання кількох українських фондових бірж, і провели 11 жовтня слідчі дії в офісах фондових бірж і місцях проживання їхніх посадових осіб.
Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2017-2018 років посадові особи бірж через низку підконтрольних торговців цінними паперами, представників банківських установ організували механізм легалізації незаконних доходів і виведення коштів за кордон.
За даними СБУ загальна сума легалізованих зловмисниками коштів становить понад 100 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас