Bloomberg назвав 5 причин для нової фінансової кризи в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg назвав 5 причин для нової фінансової кризи в світі

Світ
2625
Обвал фондових індексів по всьому світу спровокував розмови про нову фінансову кризу, яка вже накриває одну країну за іншою. Його головною причиною вважають рекордне зростання держборгу по всьому світу і проблеми з його погашенням.
Міжнародний валютний фонд з цього приводу навіть вирахував сукупних держборг всіх країн світу одна перед одною. Він виявився жахливим — $182 трлн. І одразу посипалися передбачення про новий економічний апокаліпсис. Bloomberg не залишився осторонь і теж зібрав п’ять ключових ризиків для світової економіки.
Помилка того, хто вижив
Тими, що вижили, в цьому випадку вважаються країни, які пронесло. Коли в інших куточках планети щосили лютувала економічна криза, вони не постраждали, хоча, можливо, були на межі. З числа тих, що вижили під час фінансового апокаліпсису в 2008-2009 роках, Bloomberg виділив Австралію, Канаду, Швецію і Норвегію.
Закредитованість Китаю
Хоча США вважається рабом кредитних карток. Bloomberg підкреслює, що по всьому світу налічується 43 країни з подібною моделлю економіки і 38 з них накривали масштабні економічні кризи. Тільки п’ятьом вдалося їх уникнути.
Ризики країн, що розвиваються
Найбільше аналітиків турбують закредитовані держави зі слабкими економіками. Ті, де зростання ВВП може не вистачити на сплату боргів. Через них світ може накрити низка гучних дефолтів, які в підсумку зачеплять й інші країни. У цьому зв’язку зовсім нещодавно згадували й Україну.
Італійська загроза
В цій країні до влади прийшли популісти, які виступають проти Євросоюзу. Які одразу ж заговорили про повернення до ліри і вихід з ЄС за аналогією з британським Brexit. Навіть термін в цьому сенсі переробили – Quitaly. Англійське слово quit («виходити» або «відмовлятися») об’єднали з Italy, тобто з Італією.
Гігантський корпоративний борг
Бізнесу все важче розраховуватися за своїми облігаціями і кредитами в умовах поетапного підвищення центробанками світу своїх облікових ставок. Слідом за якими, як відомо, банки автоматично піднімають кредитні відсотки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас