Український ліс незаконно купують європейські компанії-гіганти - Earthsight — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ліс незаконно купують європейські компанії-гіганти - Earthsight

Казна та Політика
1543
Британська неурядова організація Earthsight оприлюднила дані свого звіту про те, що серед європейських імпортерів української деревини із сумнівним походженням є навіть компанії-гіганти з мільярдними прибутками.
Про це розповів кореспонденту Укрінформу Сем Лоусон – директор британської неурядової організації Earthsight, яка вивчає проблеми незаконної вирубки лісів у всьому світі.
«Ми знали, звісно, що проблема корупції серйозна. Що нас справді вразило, так це розмір європейських компаній, які були частиною цієї торгівлі», – розповів Лоусон.
Згідно з дослідженням Earthsight, на першому місці серед імпортерів української деревини із сумнівним походженням перебуває компанія Egger – другий у світі за обсягами виробник дерев’яних панелей, та її два найближчі конкуренти — Kronospan і Swiss-Krono, а ще польська целюлозна фабрика, що входить до найбільшої в світі паперової корпорації International Paper. Крім того – дочірня компанія австрійського лісопильного гіганта Holzindustrie Schweighofer, що географічно розташовується неподалік кордону з Україною.
Вищеназвані компанії – це ті, які були помічені Лоусоном і його колегами у закупках пиломатеріалів з України. Назвав він і ще дві – чеську корпорацію Mondi (виготовляє паперову упаковку) та виробника віскозного волокна компанію Lenzing, які, за інформацією Earthsight, купують офіційно заборонений до вивозу за межі України ліс-кругляк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас