"Саме час бігти за доларом": експерт назвав найнебезпечніші місяці для гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Саме час бігти за доларом": експерт назвав найнебезпечніші місяці для гривні

Валюта
6722
За словами експерта, найскладнішими місяцями для гривні стануть січень і лютий 2019 року, хоча падіння почнеться ще з грудня. За найсприятливішими прогнозами, гривня в цей період коштуватиме 29,5 грн/$.
Будь-яка девальвація має періоди падіння і періоди зростання курсу, і зараз гривня демонструє стабілізацію котирувань. Проте добрі часи для української нацвалюти не триватимуть довго, запевнив фінансовий експерт Олексій Кущ.
“Те, що девальвація гривні продовжиться, не викликає сумнівів”, – розповів Кущ. За його словами, найважчими місяцями для гривні стануть січень і лютий 2019 року, хоча падіння почнеться ще з грудня. За найсприятливішими прогнозами, гривня цей період коштуватиме 29,5 грн/$.
“Це якщо не підключаться ніякі несприятливі чинники – як то відмова МВФ від подальшої фінансової підтримки України або просідання сировинних ринків через санкції США проти Китаю”, – уточнив фінансовий аналітик.
Якщо ж втрутяться негативні фактори, то в цьому випадку НБУ і Мінфін розглядають курс гривні до долара навіть на рівні 40 грн/$ і 36 грн/$ відповідно. Щоправда, це максимальна глибина падіння гривні, уточнив Кущ, гірше бути не повинно, не в найближчому році, принаймні.
“Чому у нас зараз все так відносно добре з курсом? Просто ситуація на ринках стабільна (маються на увазі ціни на зерно та метал), банківський сектор завдяки жорсткому нагляду регулятора на курс не тисне, різких виплат Держказначейства з відшкодування ПДВ (що також могло б спровокувати попит на валюту – ред.) теж немає. Звідси і відсутність різких валютних стрибків”, – пояснив експерт.
До речі, на Finance.ua давно можна отримувати бонуси за депозитами в гривні, доларах США і євро

Бонуси за депозитами в доларах і євро 💶

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас