Група інвесторів розглядає можливість подачі заявки на купівлю Nielsen за $17 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група інвесторів розглядає можливість подачі заявки на купівлю Nielsen за $17 млрд

Фондовий ринок
280
Декілька великих інституційних інвесторів розглядають можливість подачі спільної заявки на купівлю аналітичної компанії Nielsen, вартість підприємства якої оцінюється в $17 млрд, пише газета Financial Times з посиланням на обізнані джерела.
Серед цих інвесторів – фонди прямих інвестицій Blackstone і Hellman & Friedman (H&F), а також канадський пенсійний фонд CPPIB і сінгапурський GIC.
Nielsen, що спеціалізується на маркетингових дослідженнях і медіа-вимірах, опинилася під тиском з боку свого акціонера Elliott Management, який зажадав від компанії провести оцінку можливих варіантів розвитку бізнесу, в тому числі перехід в приватні руки, а також повний або частковий продаж.
Nielsen, капіталізація якої становить близько $10 млрд, звернулася до консультантів в Нью-Йорку для оцінки стратегічних варіантів розвитку.
У разі, якщо група інвесторів придбає Nielsen, ця угода стане одним з найбільших LBO (викуп компанії за допомогою позикових коштів) за останні десять років, пише FT.
В результаті такої угоди власниками Nielsen стануть деякі з її колишніх інвесторів. У 2006 році компанія була викуплена групою фондів, включаючи Blackstone, H&F, Carlyle і KKR. У 2011 році інвестори вивели Nielsen на відкритий ринок при боргу компанії понад $8 млрд.

Довідка Finance.ua

  • Nielsen позиціонує себе як глобальну компанію-вимірювач, яка надає дані і аналітику для найбільш повноцінного вивчення споживачів і ринків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас