Американець 30 років підпирав двері метеоритом ціною $100 000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американець 30 років підпирав двері метеоритом ціною $100 000

Світ
1177
Не завжди можна розгледіти скарб, навіть якщо він роками перебуває перед очима. Підтвердженням тому служить історія жителя американського села Едмор, розташованого в штаті Мічиган. Місцевий фермер роками використовував метеорит в якості підпірки для дверей сараю, поки не дізнався, що його вартість може становити 100 тисяч доларів.
Про це пише IFLScience.
Чоловік став володарем метеорита в 1988 році. Він дістався йому разом з фермою, колишній власник якої підпирав космічним об’єктом двері сараю. Новий володар продовжував цю традицію до зими нинішнього року, коли дізнався про те, що метеорити, що виставляються на аукціонах, можуть йти з молотка за солідні суми. Тоді він і вирішив оцінити своє майно.
Метеорит був відправлений в Центральний Мічиганський університет. Місцеві вчені досліджували зразок, з’ясувавши що при вазі в 10 кг він є шостим з найбільших метеоритів, які коли-небудь знаходили в штаті Мічиган. Вони також дізналися, що він на 88% складається з заліза і на 12% – з нікелю. Пізніше результати дослідження були підтверджені фахівцями Смітсонівського інституту, які навіть виявили бажання придбати зразок.
Поки володар несподіваного багатства не встиг продати метеорит, але вже заявив, що пожертвує 10% отриманої в майбутньому суми Центральному Мічиганському університету.
Вартість метеоритів визначається їх складом. Наприклад, кам’яні метеорити, відомі як хондрити, цінуються не високо. А ось вартість залізних може обчислюватися тисячами доларів. Так, в лютому нинішнього року один залізний метеорит був проданий на аукціоні за 237 500 доларів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас