Хакери зламали смартфони двох австрійок і переказали гроші в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламали смартфони двох австрійок і переказали гроші в Україну

Кримінал
563
Невідомі хакери зламали смартфони двох жінок в Австрії і отримали доступ до банківських даних, які там зберігалися. Згодом з кожного банківського рахунку були переказані в Україну по кілька тисяч євро.
Про це з посиланням на дані поліції повідомляє “Австрійська телерадіокомпанія” (ORF).
“Поліція розшукує невідомих злочинців, які зламали два мобільні телефони, щоб отримати дані банківських рахунків власників. В обох випадках зловмисники зняли гроші з рахунків і здійснили переказ в Україну”, – йдеться в повідомленні.
Інциденти сталися ще в травні, проте повідомили про них в поліції тільки зараз.
Спершу зловмисники зламали смартфон 52-річної жінки з г.Швехта (федеральна земля Нижня Австрія), отримавши доступ до онлайн-банкінгу. 16 травня з її рахунку за допомогою сервісу “смарт-гроші” (зняття готівки без картки тільки шляхом введення коду) в одному з банкоматів Відня двічі були зняті готівкові гроші. Австрійська поліція опублікувала фото дівчини, зроблене камерою банкомату під час зняття готівки.
Надалі з банківського рахунку було здійснено два грошові перекази в Україну. За інформацією поліції, жителька Швехата втратила чотиризначну суму в євро.
Австрійська поліція пов’язує цей інцидент з іншим, що стався також у травні цього року: у 55-річної жительки Відня також було зламано смартфон, отримано доступ до онлайн-банкінгу і в результаті переказано гроші в Україну. У жінки також було вкрадено чотиризначну суму в євро.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас