В "Укренерго" пояснили, як вирішити проблеми розвитку "зеленої" енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укренерго" пояснили, як вирішити проблеми розвитку "зеленої" енергетики

Енергетика
661
Подальший розвиток ситуації в сегменті “зеленої” енергетики буде залежати від системних рішень органів влади.
Про це заявило ДП “Укренерго” у відповіді на лист СБУ до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про можливу дестабілізацію роботи енергосистеми України.
“Технічні висновки в листі СБУ зроблені фахівцями ДП “НЕК “Укренерго” і передані до Служби безпеки на ознайомлення у вигляді звіту робочої групи Укренерго”, – пояснили в компанії.
“Ще в квітні 2018 р. ми публічно заявили про необхідність будівництва в енергосистемі 2500 МВт високоманеврених потужностей і запровадження системи точного прогнозування роботи ВДЕ для вирішення проблем росту “зеленої” енергетики до 2025 року”, – повідомило “Укренерго”.
“Подальший розвиток ситуації в сегменті “зеленої” енергетики буде залежати від системних рішень органів влади”, – підкреслили у компанії.
Зокрема, Нацкомісія з тарифів має затвердити звіт “Укренерго” про достатність генерації, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості — оголосити конкурс на будівництво нових високоманеврових генеруючих потужностей для балансування ВДЕ, пояснили у компанії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас