ПФУ стверджує, що підвищення тарифу на доставку пенсій неможливе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФУ стверджує, що підвищення тарифу на доставку пенсій неможливе

Казна та Політика
252
Підвищення тарифу на доставку пенсій та грошової допомоги, як того вимагає ПАТ «Укрпошта», зумовить додаткові витрати на доставку, які не передбачені в бюджеті Пенсійного фонду.
Про це повідомили в Пенсійному фонді України.
«Враховуючи, що тариф на оплату послуг з доставки та виплати пенсій визначено у відсотках від суми пенсії, яка виплачується, розмір оплати за послуги зростає пропорційно величині зростання пенсійних виплат одержувачам через ПАТ «Укрпошта». Підвищення тарифу на доставку пенсій та грошової допомоги зумовить додаткові витрати на доставку, які не передбачені в бюджеті Пенсійного фонду України. Джерела для їх покриття не визначені», – зазначила заступник директора департаменту Пенсійного фонду України Лілія Пухлій.
За її словами, тарифи на оплату послуг, пов’язаних з виплатою і доставкою пенсій та грошової допомоги населенню, що виплачуються з коштів Пенсійного фонду, визначаються Міністерством інфраструктури за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та фондом.
Зараз вони визначені наказом Державного комітету зв’язку та інформації України «Про затвердження тарифів на оплату послуг, пов’язаних з виплатою і доставкою державних пенсій та грошової допомоги» від 22.07.2004 №166, і складають 0,79% суми пенсійних виплат, що доставляються пенсіонерам в містах, і 1,56% – у сільській місцевості.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас