Україну та Румунію планують з'єднати мостом через Дунай за 243 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну та Румунію планують з'єднати мостом через Дунай за 243 млн євро

Казна та Політика
589
Український і румунський береги Дунаю хочуть з’єднати автомобільним мостом, який стане частиною європейського маршруту Е87 (Одеса-Рені-Галац-Констанца-Варна-Малка-Тирново-Декерей-Ізмір-Анталія).
Відповідні передпроектні пропозиції презентували сьогодні Президенту Петру Порошенку і прем’єру Болгарії Бойко Борисову.
Презентація проходить на трасі Одеса-Рені біля розвилки на Болград.
За словами начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області Олега Вариводи, орієнтовна вартість проекту – 243 млн євро.
Міст зведуть між українською Орловкою і румунською Ісакча, де багато років намагаються побудувати поромну переправу. Довжина споруди складе 1050 метрів (ширина річки в цьому місці – 930 метрів).
З української сторони обладнають в’їзний та виїзний термінали та спільний пункт пропуску. “З ремонтом траси Одеса-Рені вантажопотік по ній зріс в рази, а міст збільшить його в десятки разів”, – зазначив Варивода.
Петро Порошенко на зустрічі повідомив, що якщо робити міст платним, тоді на його будівництво можна взяти кредит в Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас