Пікові виплати України за боргами в 2019 році "з'їдять" 40% доходів казни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пікові виплати України за боргами в 2019 році "з'їдять" 40% доходів казни

Казна та Політика
992
Можливості бюджету для здійснення соціально-економічних витрат у 2019 році зменшаться, оскільки понад 40% доходів підуть на погашення боргу.
Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.
“Понад 40% доходів державного бюджету належить сплатити на погашення та обслуговування державного боргу, що зменшує можливості бюджету для здійснення соціально-економічних витрат. А значить, зменшуються можливості для підвищення пенсій, зарплат і соціальних виплат, а також для будівництва доріг, нових шкіл, лікарень, дитячих садків і загального розвитку інфраструктури”, – сказав глава Рахункової палати.
Він також зазначив, що в проекті бюджету на наступний рік не розподілено між місцевими бюджетами 13 субвенцій на загальну суму 7 млрд гривень.
Зокрема, на забезпечення якісної, сучасної і доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”, на модернізацію і оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів, формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. За деякими з цих субвенцій пропонується надати право Кабінету Міністрів здійснювати такий розподіл.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас