Експерти прогнозують новий стрибок цін на бензин у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують новий стрибок цін на бензин у жовтні

Енергетика
1736
На гривню, а то і дві подорожчає бензин протягом жовтня – такі прогнози українських експертів.
Про це йдеться в сюжеті «5 каналу».
Причина підвищення вартості – світове підвищення цін на нафту. Зараз же буквально за кілька днів літр автомобільного пального зріс в ціні в середньому на 50 копійок. Середня вартість найпопулярнішого бензину А-95 зараз становить 34 гривні. Тільки за останні три дні 95-й подорожчав майже на сорок копійок.
Власники автозаправних станцій розводять руками і знову звинувачують світові ринки. Фахівці ж попереджають, що є підстави очікувати подальшого подорожчання бензину і дизпального.
“Якщо нафта залишиться на рівні 85 доларів за барель – можемо побачити ще одну гривню в ціннику на стелі. Якщо прогнози справдяться, і нафта перевалить за 90 доларів – ще плюс п’ять доларів за барель – то можемо побачити і 35 і 38 за літр бензину” , – пояснює комерційний директор ПАТ “Укргазвидобування” Сергій Федоренко.
Слідом за бензином ціни можуть підскочити на газ для автомобілів, впевнені експерти. В антимонопольному комітеті вивчають ситуацію.
За словами державного уповноваженого Валерія Полюховича, вартість бензину могли і навмисно підвищити, в результаті змови декількох компаній.
“Під тенденцією до зростання цін можливі різні антиконкурентні практики. Тобто це антиконкурентні узгоджені дії гравців ринку. Тобто у вересні 2018 року нами таких випадків не виявлено”, – каже державний уповноважений Антимонопольного комітету України Валерій Полюхович.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас