З жовтня в Україні діє новий порядок призначення страхових виплат постраждалим на виробництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З жовтня в Україні діє новий порядок призначення страхових виплат постраждалим на виробництві

Казна та Політика
638
Змінився порядок призначення страхових виплат постраждалим на виробництві.
Про це повідомила прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.
“Набула чинності нова редакція Порядку призначення, перерахунку та проведення страхових виплат, що здійснюються Фондом соціального страхування України. Дія зазначеного Порядку поширюється на постраждалих від нещасного випадку на виробництві та/або професійного захворювання, а також осіб, які мають право на страхові виплати у разі втрати годувальника. На сьогодні таких осіб майже 207,7 тис. Документ був затверджений рішенням правління Фонду від 19 липня 2018 року, оновлена редакція набрала чинності з 1 жовтня 2018 року”, – йдеться в повідомленні.
Порядок удосконалив механізм призначення, перерахунку та здійснення робочими органами виконавчої дирекції Фонду та їх відділеннями страхових виплат. Зокрема, новою редакцією передбачено перерахунок розміру щомісячних страхових виплат сім’ям загиблих на виробництві у разі смерті одного з членів сім’ї.
Також, згідно з ухваленим порядком, з 1 жовтня за період між закінченням одного навчального закладу і вступом до іншого дітям, батьки яких загинули на виробництві, Фонд буде проводити щомісячні страхові виплати.
Зокрема, страхові виплати не призупинятимуться у літній період між закінченням школи та вступом до ВНЗ на денну форму навчання тощо.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас