Кабмін визначився з ціною, за яку хоче продати "Центренерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначився з ціною, за яку хоче продати "Центренерго"

Фондовий ринок
207
Державну компанію “Центренерго” планують віддати на приватизацію. Стартова ціна держпакету акцій складе 5,98 млрд грн.
Таку вартість визначив Кабмін, повідомив керівник Фонду державного майна України Віталій Трубаров.
“Кабінет Міністрів України затвердив умови продажу державного пакета акцій “Центренерго”, його вартість становить 5,984 млрд грн. Згідно з рішенням Кабміну, в триденний термін Фонд державного майна доопрацює разом з МЕРТом і Мінфіном умови продажу, які будуть невід’ємною частиною договору і обов’язкові до виконання майбутнім власником. Процес приватизації “Центренерго” рухається в чіткій відповідності з затвердженим графіком, і вже в середині жовтня буде офіційне оголошення про прийом заявок від потенційних інвесторів і в кінці листопада виходимо на конкурс з продажу”, – написав Трубаров в Facebook.
Раніше радник з приватизації ПАТ “Центренерго” аудиторсько-консалтингова компанія Ernst&Young оцінила 73,8% пакету акцій підприємства, що належить державі, в 5,985 млрд грн (225,48 млн доларів).
Про це йдеться в інформації про фіскальні ризики та їх потенційний вплив на державний бюджет в 2019 році, опублікованій на сайті Міністерства фінансів. Згідно з документом, в 2018 році з усіх об’єктів приватизації може бути проданий тільки пакет акцій “Центренерго”.
“З урахуванням строків погодження Фондом державного майна умов договорів з радниками і узгодження вибраних Кабінетом Міністрів на конкурсах радників підготовка до приватизації зазначених товариств може початися лише в кінці 2018 – на початку 2019 року. Таким чином, в 2018 році може бути проданий пакет акцій розміром 78,289% статутного капіталу “Центренерго”. Станом на серпень 2018 року компанія Ernst & Young визначила початкову ціну пакета акцій зазначеного товариства в сумі 5,985 млрд грн (225,48 млн дол.)”, – йдеться в документі.
Ще в травні Кабінет Міністрів затвердив список з 26 об’єктів, які належать до переліку великої приватизації на 2018 рік. Серед них – “Центренерго”.
“Центренерго” є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції – Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність складає 7665 МВт – 14% генеруючої потужності України. “Центренерго” постачає електроенергію в Київську, Харківську та Донецьку області.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас