У Франції агент спецслужб продавав держтаємниці за біткойни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції агент спецслужб продавав держтаємниці за біткойни

Кримінал
199
Співробітник спецслужб був заарештований у Франції минулого тижня за звинуваченням у продажу державних секретів в дарк-Інтернеті за біткойни, “повідомляє”: https://www.segodnya.ua/economics/kriptovalyuta/vo-francii-agent-specsluzh-prodaval-gostayny-za-bitkoiny-1176152.html Сьогодні.
Агенту Генеральної дирекції внутрішньої безпеки Франції (DGSI), ім’я якого не називається, було пред’явлено звинувачення минулої середи, а двома днями пізніше він був затриманий, після того як, імовірно, продав інформацію економічного характеру і сфальсифікував адміністративні документи.
Агент співпрацював з учасниками організованого злочинного угруповання і фахівцями з економіки. Разом з тим, діяльність учасників схеми не була пов’язана з тероризмом.
Співробітники Центрального директорату кримінальної поліції першими виявили ознаки можливого витоку. Потім представники DGSI використовували персональний код агента, щоб відстежити його активність в мережі. Зокрема, служба внутрішньої безпеки відомства встановила “джерело походження запитів до файлів” під час розслідування.
Після арешту OCRIEST або служба, що займається питанням нелегальної імміграції, викрила кримінальну мережу, з якою співпрацював підозрюваний.
За яку суму і які секрети продавав агент, невідомо, проте якщо він буде звинувачений за всіма статтями, то йому може загрожувати тюремне ув’язнення і штраф до 100 000 євро.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас