Округлення сум у чеках так і не запрацювало на практиці - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Округлення сум у чеках так і не запрацювало на практиці - експерт

Казна та Політика
647
1 жовтня минає три місяці, як почала діяти Постанова про округлення сум, однак округлення в чеках не відбувається на практиці, – повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.
Практичні роз’яснення фіскальних державних органів до постанови НБУ – відсутні.
У Податковому кодексі не передбачено операцій округлення, а бізнес побоюється застосування штрафних санкцій за неправильне відображення сум округлення в бухгалтерському та податковому обліку.
Як раніше вже обговорювали, найбільш проблемне – застосовувати округлення до регульованих (мінімальних і максимальних) цін і тарифів на комунальні послуги. Оскільки, в менший бік мінімальні суми округляти не можна, а максимальні – у велику.
Наприклад, це стосується цін на алкоголь, тютюн і ін. Тому виникає питання, яким має бути алгоритм дій в даному випадку, щоб вся податкова документація була оформлена правильно і до бізнесу не виникало питань у органів державної фіскальної служби.
У Податковому комітеті Європейської Бізнес Асоціації зазначають, що якщо питання торкнеться округлення сум з оплати комунальних платежів, це відчутно позначиться на незахищених верствах населення.
«Для них додаткові витрати на місяць за рахунок округлення можуть скласти навіть 20-30 гривень – при купівлі побутових товарів, продуктів харчування, оплаті за комунальні послуги. Наприклад, для людей пенсійного віку навіть витрачені додатково 20 гривень на місяць є суттєвими», – зазначила координатор Податкового комітету ЄБА Наталія Артемчук.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас