Виробництво цукру в Україні в 2018/2019 МР може скоротитися на 11,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво цукру в Україні в 2018/2019 МР може скоротитися на 11,2%

Аграрний ринок
371
Виробництво цукру в Україні в 2018/2019 маркетинговому році (МР, вересень-серпень) може скоротитися на 11,2% в порівнянні з попереднім МР – до 1,9 млн тонн, експорт прогнозується на рівні минулого МР – 500-600 тис. тонн, повідомила керівник аналітичного відділу Національної асоціації виробників цукру “Укрцукор” Руслана Бутило.
“Внутрішній ринок України, за різними оцінками, становить 1,3-1,4 млн тонн, в той час як виробництво очікується на рівні 1,9 млн тонн. Що стосується експорту, очікуємо поставки на рівні минулого року-500-600 тис. тонн. Як бачимо, цукру буде достатньо як для споживання всередині країни, так і для зовнішніх поставок”, – повідомила вона в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
За її словами, серед прогнозованих ринків збуту – Узбекистан, Туреччина, Азербайджан.
“У будь-якому випадку, ринок цукру чекає ще один сезон профіциту і за ринки збуту потрібно буде боротися”, – зазначила Р. Бутило.
Вона вказала, станом на 1 жовтня в Україні вже запущено 34 цукрові заводи, вироблено 260,4 тис. тонн цукру.
“За нашими оцінками, в цьому сезоні буде працювати 42 цукрових заводи, ще один – під питанням. У будь-якому випадку, менше, ніж 46 в минулому році. Насамперед, це пов’язано з кон’юнктурою світового ринку – світовий профіцит і низькі ціни не дозволяють нарощувати виробничі потужності, але ситуація не критична”, – сказала керівник аналітичного відділу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас