0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво цукру в Україні в 2018/2019 МР може скоротитися на 11,2%


Виробництво цукру в Україні в 2018/2019 МР може скоротитися на 11,2%

Виробництво цукру в Україні в 2018/2019 маркетинговому році (МР, вересень-серпень) може скоротитися на 11,2% в порівнянні з попереднім МР – до 1,9 млн тонн, експорт прогнозується на рівні минулого МР – 500-600 тис. тонн, повідомила керівник аналітичного відділу Національної асоціації виробників цукру “Укрцукор” Руслана Бутило.

“Внутрішній ринок України, за різними оцінками, становить 1,3-1,4 млн тонн, в той час як виробництво очікується на рівні 1,9 млн тонн. Що стосується експорту, очікуємо поставки на рівні минулого року-500-600 тис. тонн. Як бачимо, цукру буде достатньо як для споживання всередині країни, так і для зовнішніх поставок”, – повідомила вона в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

За її словами, серед прогнозованих ринків збуту – Узбекистан, Туреччина, Азербайджан.

“У будь-якому випадку, ринок цукру чекає ще один сезон профіциту і за ринки збуту потрібно буде боротися”, – зазначила Р. Бутило.

Вона вказала, станом на 1 жовтня в Україні вже запущено 34 цукрові заводи, вироблено 260,4 тис. тонн цукру.

“За нашими оцінками, в цьому сезоні буде працювати 42 цукрових заводи, ще один – під питанням. У будь-якому випадку, менше, ніж 46 в минулому році. Насамперед, це пов’язано з кон’юнктурою світового ринку – світовий профіцит і низькі ціни не дозволяють нарощувати виробничі потужності, але ситуація не критична”, – сказала керівник аналітичного відділу.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

  • !

    Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на агентство "Інтерфакс-Україна", в будь-якому вигляді суворо заборонено.

Дивись також
Опитування
Топ новини
Обговорюють

Читають

В Контексті Finance.ua