США, Канада і Мексика уклали важливу торговельну угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США, Канада і Мексика уклали важливу торговельну угоду

Світ
623
Представники США, Канади і Мексики домовилися про переукладання Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA).
Про це повідомила прес-служба канадського уряду. За кілька годин до офіційного оголошення про це також повідомив канадський телеканал CBC News з посиланням на високопоставлене джерело, пише Сегодня.
“Сьогодні Канада, Сполучені Штати і Мексика підписали угоду про новий, модернізований торговельний договір в XXI столітті. Вона приведе до більш вільних ринкових відносин, більш справедливої ​​торгівлі та сталого економічного зростання в нашому регіоні”, – зазначається на сайті уряду Канади.
Тепер угода, як уточнили в прес-службі, також змінить свою назву. Замість NAFTA (North American Free Trade Agreement) вона називатиметься USMCA (the United States – Mexico – Canada Agreement – Угода США, Мексики і Канади).
Умови USMCA в повідомленні на сайті уряду Канади не вказуються. Однак, за інформацією джерела CBC, ключовим пунктом є розширений доступ американських виробників на канадський молочний ринок. З іншого боку, в новій угоді, як зазначає телеканал, буде збережена стаття про розв’язання торговельних суперечок, проти чого виступали США.
Деталі домовленості, за даними CBC, будуть опубліковані найближчим часом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас