Порошенко: у мене бізнесу в Росії немає і бути не може — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: у мене бізнесу в Росії немає і бути не може

Фондовий ринок
855
Президент України Петро Порошенко заявив, що ні про який його бізнес у Росії не може бути мови.
“У мене був бізнес в Росії до війни. Але війна все змінила. І тепер я хочу, щоб всі почули: у Порошенка бізнесу в Росії немає і бути не може: ні аграрного, ні патокового, ніякого іншого”, – сказав він в суботу, виступаючи в Харкові на відкритті 10-го міжнародного економічного форуму “Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи”.
Порошенко звинуватив своїх політичних опонентів в Україні в нечесній поведінці. “І хочу підкреслити: я не виправдовуюсь, а навпаки – я безпосередньо звинувачую своїх політичних опонентів в Україні. Я обвинувачую їх у відвертій брехні, в чорному піарі, підіграванні російській пропаганді.., в жадібності за будь-яку ціну прийти в українську владу”, – сказав він.
П.Порошенко нагадав, що прийшов до влади з бізнесу, але свою частку в найбільшому активі, корпорації “Рошен”, передав в довірчу власність всесвітньо відомій компанії “Ротшильд”.
Глава держави зазначив, що після анексії Криму Росія конфіскувала у нього Севастопольський морський завод. “Де-факто його у мене немає. Але окупантам дарувати його ніхто не збирається. І щоразу маніфестую про це, вносячи його в електронну декларацію”, – сказав він.
П.Порошенко також розповів про закриття виробництва на Липецькій кондитерській фабриці.
“За наказом Путіна як актив вона (Липецька кондитерська фабрика – ред.) з перших днів агресії була заарештована. Для чого? Щоб її не можна було ні продати, ні передати. Це технологія. Він навмисне блокував її продаж, щоб дати українській опозиції підстави звинувачувати мене в наявності Липецької фабрики. Опозиція все зрозуміла, але пас від Кремля прийняла”, – заявив президент України.
Він пояснив, що через це менеджмент “Рошен” прийняв “соломонове рішення”: закрив це підприємство. “І хто бажає, може поїхати до Липецька і перевірити: замки на воротах, звільнені тисячі осіб і зупинка виробництва, яка, до речі, коштує 700 млн доларів”, – сказав П.Порошенко.
Як повідомлялося, народний депутат (позафракційний) Віктор Чумак заявив, що передав П.Порошенку підписаний 40 парламентаріями, в тому числі лідером “Батьківщини” Юлією Тимошенко, лист із закликом публічно підтвердити або спростувати інформацію про нібито наявність у П.Порошенка незадекларованого майна, корпоративних прав і коштів в офшорних юрисдикціях і ухиленні від оподаткування в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас