Більшість німців упевнені в достроковій відставці Меркель з посту канцлера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість німців упевнені в достроковій відставці Меркель з посту канцлера

Казна та Політика
569
Більшість німецьких респондентів вважають, що Ангела Меркель залишить посаду канцлера ФРН ще до завершення терміну своїх повноважень у 2021 році, свідчать результати інтернет-опитування соціологічного інституту Civey, проведеного на замовлення новинного порталу t-online.de, повідомила Deutsche Welle.
Дані опубліковані в четвер, 27 вересня, через день після звільнення близького соратника А.Меркель Фолькера Каудера з посту голови консервативної фракції ХДС/ХСС в Бундестазі.
Близько 55% опитаних відповіли “безумовно ні” або “скоріше ні” на питання про те, чи залишиться А.Меркель на цій посаді до кінця терміну повноважень.
У свою чергу, ще 37,8% сказали: “безумовно так” і “скоріше так”. Ще близько 7,2% зазначили, що поки не визначилися з відповіддю.
При цьому найбільший відсоток серед тих, хто дав позитивну відповідь – у лавах прихильників ХДС/ХСС (62%). Водночас активніше за інших про звільнення нинішнього канцлера говорили прихильники правопопулістської “Альтернативи для Німеччини” (83,6%) та Вільної демократичної партії Німеччини (63,3%).
Опитування проводилося онлайн 25-26 вересня. Йдеться про репрезентативному дослідженні, в якому взяли участь 5099 осіб. Статистична похибка становить 2,5%.
Водночас методологія соціологічного інституту Civey неодноразово піддавалася критиці, оскільки, на відміну від інших подібних організацій, він не працює методом випадкової вибірки, а дозволяє голосувати всім бажаючим, після чого проводить відбір відповідно до встановлених ним критеріїв.
У вівторок, 25 вересня, стало відомо, що головою консервативної фракції ХДС/ХСС в Бундестазі замість Ф.Каудера, який обіймав цю посаду 13 років, обраний маловідомий політик Ральф Брінкхаус.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас