Україна до кінця року не зможе поставляти в ЄС без мит масло, кукурудзу і томати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна до кінця року не зможе поставляти в ЄС без мит масло, кукурудзу і томати

Аграрний ринок
413
Експортери на 100% використовували тарифні квоти на цілу низку українських товарів для безмитного експорту в ЄС.
Про це заявила заступник міністра аграрної політики Ольга Трофімцева, передає Секретаріат з підтримки експорту української продовольчої та аграрної продукції, який працює в рамках проекту ФАО (ООН).
При цьому, як пише “Сьогодні” квоти на мед, виноградний і яблучний сік були вичерпані вже 11 січня.
“Найкращим підтвердженням того, що угода про ЗВТ між Україною і ЄС працює, є постійне збільшення обсягів вітчизняного аграрного і харчового експорту на ринки країн ЄС. Вже традиційно українські експортери на 100% заповнили тарифні квоти на український мед, солод і пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, пшеницю, кукурудзу, вершкове масло та ін”, – підкреслила заступник міністра.
За її словами, також використані додаткові торговельні преференції, які були отримані в 2017 році, на кукурудзу, м’яку пшеницю, мед і оброблені томати.
“Більш ніж на 85% використані обсяги тарифних квот на український крохмаль і на 99,4% на оброблений крохмаль, м’ясо птиці – на 75%, яйця і альбуміни – 53,7%, часник – 61,2%”, – додала Трофімцева.
За її словами, поки що залишаються невичерпаними імпортні тарифні квоти ЄС на цукровий сироп – 2000 тонн, гриби – 500 тонн, оброблену продукцію з масла – 250 тонн та інші.
Трофімцева зазначила, що деякі квоти залишаються невикористаними з об’єктивних причин, як, наприклад, у випадку баранини або яловичини, для експорту яких Україна все ще чекає відкриття ринку ЄС для вітчизняних виробників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас