Shell і Microsoft тестують систему розпізнавання позаштатних ситуацій на АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell і Microsoft тестують систему розпізнавання позаштатних ситуацій на АЗС

Технології&Авто
227
Компанія Microsoft заявила про запуск пілотного проекту, покликаного за допомогою штучного інтелекту (ШІ) заздалегідь розпізнавати позаштатні ситуації на заправках. Нова система ШІ пройде всебічні випробування на двох заправках Shell в Сінгапурі і Таїланді.
За допомогою встановленої біля паливороздавальної колонки (ПРК) відеокамери, підключеної до «хмарної» системи, що працює під управлінням Microsoft Azure IoT Edge, оператори зможуть ідентифікувати небезпечну поведінку клієнтів та відвідувачів: куріння поблизу ТРК, порушення техніки безпеки в процесі заправки, неадекватна поведінка за кермом, крадіжку, насильство.
Як тільки система на основі ШІ виявить потенційну проблему, вона попередить співробітників АЗС для того, щоб ті змогли швидко відреагувати на позаштатну ситуацію.
«Цей пілотний проект є лише одним із прикладів того, як Shell інтегрує ШІ, хмарні обчислення і технологію IoT в різних напрямках свого енергетичного бізнесу», — розповів Дж. Лангстон, який розмістив у своєму блозі публікацію про пілотний проект Shell і Microsoft.
Запропонована Microsoft система працює практично без затримок: більша частина інформації обробляється Azure IoT Edge, Azure IoT Hub і Azure Databricks. Штучний інтелект аналізує тільки ті кадри, які можуть свідчити про виниклу на території АЗС позаштатну ситуацію.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас