Нідерланди розробили систему обов'язкової реєстрації житла для туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди розробили систему обов'язкової реєстрації житла для туристів

Нерухомість
635
Нідерланди мають намір ввести систему обов’язкової реєстрації нерухомості, яку власники здають в оренду туристам.
Заходи спрямовані на те, щоб місцева влада цієї густонаселеної країни могла більш ефективно боротися з незаконним наданням житла в тимчасове користування.
Уряд веде роботу з низкою великих міст і різними платформами, такими як Airbnb і Booking, зі створення системи обов’язкової реєстрації людей, які хочуть здавати своє житло. Індивідуальний реєстраційний номер буде публікуватися на всіх оголошеннях і на всіх платформах, що дозволить інспекторам негайно встановлювати точну адресу будь-якої запропонованої в оренду нерухомості.
“Всього за п’ять років оренда житла через Airbnb перетворилася з невеликого бізнесу на величезну індустрію. Однак паралельно образу американської платформи було завдано серйозної шкоди, особливо в Амстердамі, де в оренду здається понад 20 тис. об’єктів нерухомості. З лідера ринку Airbnb став синонімом роздратування і незручностей для місцевих жителів”, – йдеться в матеріалі.
За останні роки Амстердам вжив певних заходів і уклав безліч угод у спробі встановити контроль над явищем. Наприклад, понад 80 інспекторів щодня ведуть в інтернеті і на вулицях пошук незаконних готелів. У 2017 році в цілому було виписано штрафів на 4,2 млн євро. Також з 2017 року власники нерухомості, які користуються Airbnb та іншими схожими платформами, зобов’язані повідомляти муніципалітету про кількість днів, на які здається житло. Сам термін спочатку був обмежений 60 днями, а з наступного року взагалі скоротиться до 30 днів.
Однак жоден із заходів не виявився успішним-багато амстердамців, наприклад, ігнорують обов’язок повідомляти муніципалітету, наголошується в статті.
За даними місцевої влади, тільки чверть всіх власників реєструються в муніципалітеті. Обіцянка Airbnb про блокування доступу до сервісу власникам при досягненні терміну здачі житла в оренду в 60 днів також не працює. А головна проблема для інспекторів полягає в тому, що виявити об’єкти дуже складно, бо точну адресу користувачі отримують тільки після завершення процесу бронювання.
В уряді сподіваються, що введення реєстраційних номерів дозволить забезпечити дотримання закону. Наприклад, інспектори зможуть відразу встановлювати точну адресу житла і перевіряти кількість днів, на які воно здавалося в оренду. Більш конкретний план в уряді обіцяють представити парламенту до кінця року.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас