Брак трубопроводів в Індії заважатиме запуску нових терміналів СПГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брак трубопроводів в Індії заважатиме запуску нових терміналів СПГ

Фондовий ринок
115
Індія планує збільшити потужності з імпорту скрапленого природного газу (СПГ) на 50% за рахунок введення в дію трьох терміналів, яке відбудеться, як очікується, до кінця поточного року.
Однак повільний прогрес у розвитку трубопровідної інфраструктури обмежує обсяги газу, які країна зможе отримати з-за кордону.
Термінал Ennore в штаті Таміл-Наду стане першим СПГ-терміналом, який буде побудований на східному узбережжі країни. Очікується, що він запрацює до кінця року. Його потужність становить 5 млн тонн на рік, однак термінал буде завантажений лише частково через відсутність можливості підключення до трубопроводу.
Чи буде термінал запущений вчастно, залежить від того, чи завершить Indian Oil Corp. (IOC) будівництво трубопроводу з підприємства до Маналі, що дозволить забезпечити поставки клієнтам, включаючи НПЗ Chennai Petroleum Corp., Madras Fertilisers і Tamil Nadu Petroproducts.
IOC зверталася до Комітету з нафтогазового регулювання для отримання дозволу на будівництво трубопроводу довжиною 1,385 тис. кілометрів, який зв’яже Ennore з низкою великих міст. Це дозволить істотно розширити клієнтську базу IOC.
Проте будівництво, за даними на квітень, так і не почалося, свідчать дані міністерства нафти і природного газу.
З огляду на брак трубопроводів, IOC заявила про те, що перший час буде забезпечувати термінал поставками СПГ зі спотового ринку. Однак компанія не відкидає можливості підписання довгострокового контракту, як тільки з’явиться достатній попит для його обґрунтування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас