НБУ врегулює питання кіберзахисту та інформаційної безпеки в сфері переказу коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ врегулює питання кіберзахисту та інформаційної безпеки в сфері переказу коштів

Казна та Політика
295
НБУ має намір вперше врегулювати питання забезпечення належного рівня кіберзахисту та інформаційної безпеки в сфері переказу коштів.
Відповідна ініціатива міститься в проекті постанови НБУ “Про затвердження Положення про кіберзахист та інформаційну безпеку в платіжних системах і системах розрахунків”, текст якого оприлюднено на сайті регулятора для громадського обговорення.
Зокрема, проектом постанови передбачено визначити вимоги до суб’єктів платіжного ринку з побудови системи захисту інформації та кібербезпеки, порядок дій при виявленні кібератак, які знижують надійність функціонування платіжних систем і систем розрахунків, а також вимоги до організаційних та технічних заходів для забезпечення захисту інформації та кібербезпеки суб’єктами платіжного ринку.
Як зазначає регулятор, в основу цього документа покладено вимоги і рекомендації національних та міжнародних стандартів з питань інформаційної безпеки, а також загальноприйняті в міжнародній практиці сучасні підходи до забезпечення інформаційної безпеки і кіберзахисту.
Прийняття проекту постанови дозволить мінімізувати кількість інцидентів інформаційної безпеки та кіберінцидентів у сфері переказу коштів, врегулювати питання використання засобів захисту інформації, підвищити надійність функціонування і ефективність платіжних систем і систем розрахунків, прискорити процес модернізації платіжних систем з урахуванням сучасних технологій захисту інформації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас