Фонд гарантування зневірився у продажу активів банків-банкрутів - залучив консультантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування зневірився у продажу активів банків-банкрутів - залучив консультантів

Кредит&Депозит
630
Фонд гарантування вкладів має намір вийти на міжнародні ринки з продажем активів неплатоспроможних банків. З цією метою відомство провело конкурс та вже відібрало компанію-консультанта, яка візьме на себе клопоти з передпродажної підготовки. Перший пул активів вартістю 8 млрд. грн. виставлять на продаж на майданчику Prozorro.Продажі вже в грудні. Про це повідомила заступник директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут.
Ідея Фонду полягає в тому, щоб почати торгувати заставами банків-банкрутів не «поштучно», а пулами. Втім, на відміну від торішньої скандальної витівки Нацбанку, Фонд буде об’єднувати в один лот тільки ті активи, які не зумів продати в індивідуальному порядку.
А щоб підвищити конверсію продажів, до процесу залучають сторонніх консультантів. Зокрема, на проведеному конкурсі чиновники підписали контракт з українською донькою британської компанії “Exito Partners”. Саме вона займеться передпродажною підготовкою першого пробного пулу, за задумом ФГВФО, повинна стати провідником для іноземців на український ринок.
У перший пакет включили непродані на голландському аукціоні активи юросіб 21 банку – права вимоги за 200 кредитними договорами.
Втім, чиновники натякають, що розраховувати на високу ціну продажу в рамках пілотного проекту не варто.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас