Україна підписала угоду про "безвіз" з ще однією країною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підписала угоду про "безвіз" з ще однією країною

Казна та Політика
1150
Україна і Уругвай в будівлі Генеральної Асамблеї ООН підписали угоду про безвізовий режим, повідомив прес-секретар Президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко.
“Ще з однією країною встановлено безвізовий режим. За присутності Президента в будівлі Генасамблеї ООН підписано угоду про це з Уругваєм”, – написав С. Цеголко в мікроблозі у соцмережі Твіттер.
Як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України в четвер, голова МЗС України Павло Клімкін 26 вересня, який перебуває в Нью-Йорку для участі в 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, за присутності президента П. Порошенка підписав з уругвайським колегою Родольфо Нін Новоа угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Східної Республіки Уругвай про взаємне скасування візових вимог.
“Таким чином, після набрання чинності цієї угоди Уругвай стане ще однією країною Південної Америки, куди власники біометричних паспортів зможуть подорожувати без віз”, – зазначили в міністерстві.
Голови двох зовнішньополітичних відомств також обговорили питання розвитку двостороннього політичного діалогу та поглиблення співпраці в торговельно-економічній сфері.
П. Клімкін запросив уругвайського колегу відвідати Україну з робочим візитом.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України схвалив проект угоди з Уругваєм про взаємне скасування візових вимог.
Положеннями цього документа передбачається, що громадяни України зможуть перебувати на території Уругваю протягом терміну, що не перевищує 90 днів і поновлюється на інший термін в 90 днів. Громадяни Уругваю зможуть перебувати в Україні протягом терміну, що не перевищує 90 днів протягом 180 днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас