Сбербанк не закриватиме українську «дочку» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк не закриватиме українську «дочку»

Фондовий ринок
354
Сбербанк вважає єдиною розумною тактикою в Україні продовження діяльності дочірнього банку і пошук прийнятного для Нацбанку України рішення щодо продажу “дочки”, здача ліцензії не розглядається.
Про це заявив перший заступник голови правління держбанку Лев Хасіс.
“Для нас єдина розумна тактика в Україні – це продовжувати діяльність банку і спільно з НБУ шукати рішення, як продати наш банк прийнятного НБУ покупцю”, – сказав він.
Пан Хасіс пояснив, що в Україні дуже складна ситуація, і працювати російським банкам там непросто.
“Втім, ми працюємо, виконуємо всі регуляторні нормативи і будемо намагатися знайти якесь рішення. “Сушити” бізнес з подальшою здачею ліцензії, як нам пропонують, ми не хочемо, тому що це вкрай невигідно. Крім того, з урахуванням введеного в Україні санкційного режиму щодо російських банків, це безперспективна історія”, – сказав він.
“Навіть якщо уявити собі, що ми припинили діяльність банку, заплатили б за всіма зобов’язаннями і зібрали борги, все одно забрати свої гроші ми не зможемо, тому що санкції забороняють будь-які рухи грошей з України в бік російських банків. Тому здача ліцензії не має для нас ніяких перспектив і тому ми такий варіант не дуже розглядаємо”, – сказав він.
Лев Хасіс також запевнив, що Сбербанк виконує всі регуляторні нормативи, тому його не можна конфіскувати, як це було з ПриватБанком.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас