Toshiba і Western Digital ввели в дію новий завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba і Western Digital ввели в дію новий завод

Фондовий ринок
472
Toshiba Memory і Western Digital відсвяткували введення в дію нового заводу для випуску багатошарової пам’яті 3D NAND.
Це завод Fab 6 біля міста Йоккаїті в префектурі Міе (Японія).
Будівництво заводу супроводжувалося чварами між Toshiba і Western Digital з приводу долі підрозділу Toshiba Memory з виробництва 3D NAND, що не заважало обом компаніям продовжувати спільне фінансування будівництва і вести закупівлю обладнання.
Будівлі заводу Fab 6, включаючи «чисту кімнату», партнери почали будувати в лютому 2017 року. До серпня 2017 року будівельні роботи були завершені, і на підприємство почалося завезення промислового обладнання.
Перша черга ліній почала випускати багатошарову пам’ять 3D NAND навесні цього року у вигляді 64-шарових мікросхем. До ладу увійшла остання друга черга ліній, «чиста кімната» для яких почала будуватися в серпні 2017 року. У лютому 2018 року для неї почали закуповувати обладнання, а днями вона формально приступила до роботи. Це дало привід Toshiba Memory і Western Digital урочисто відзначити завершення будівництва заводу Fab 6 і запуск його до ладу чи не в повному обсязі.
Лінії другої черги почали працювати з випуску передової 96-шарової 3D NAND, хоча спершу це буде 256-Гбіт TLC 3D NAND. Пізніше завод Fab 6 освоїть випуск 96-шарової 512-Гбіт TLC 3D NAND і 1,33-Тбит QLC 3D NAND. У будь-якому випадку, нас чекає потік нової флеш-пам’яті, якої в іншому випадку просто не було б.
Новий завод побудований з урахуванням роботи в сейсмічно небезпечній зоні. На підприємстві впроваджені різні технології енергозбереження, включаючи світлодіодне освітлення, а за виробничим процесом стежить платформа з елементами штучного інтелекту.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас