Total виявила велике родовище природного газу в Північному морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Total виявила велике родовище природного газу в Північному морі

Енергетика
505
Французька нафтогазова група Total SA виявила велике родовище природного газу в британській частині шельфу Північного моря, на ділянці Glendronach, говориться в повідомленні компанії.
Попередні дослідження підтвердили хорошу якість природного резервуара, його проникність і перспективи видобутку, оголосила Total.
“Glendronach – суттєве відкриття для Total, яке дає нам доступ до додаткових газових ресурсів у одному з найважливіших для нас регіонів і підтверджує цінність нашої геологорозвідувальної стратегії”, – наводяться в прес-релізі слова президента Total Exploration & Production Арно Брейяка.
Total пробурила свердловину загальною глибиною 4312 метрів, виявивши газоносний шар потужністю 42 метри в нижньокрейдових горизонтах. Запаси газу попередньо оцінюються в 1 трлн кубічних футів.
Total контролює 60% ділянки Glendronach, розташованої неподалік від Шетландських островів – поруч з розроблюваним компанією родовищем Edradour. Решта 40% поділені між Ineos E&P UK і SSE E&P UK.
Близькість до вже освоєних родовищ дозволить Total використовувати наявну інфраструктуру і значно прискорити перехід до комерційного видобутку на Glendronach.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас