Податківці почали застосовувати санкції до ФОП за проводки за приватними рахунками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці почали застосовувати санкції до ФОП за проводки за приватними рахунками

Аграрний ринок
8651
Державна фіскальна служба почала застосовувати санкції до фізосіб-підприємців, які використовують приватні рахунки в банках для ведення підприємницької діяльності.
Днями Харківське управління відомства донарахувало одному ФОП 2,7 млн грн. податків. Про це повідомляє портал Buhgalter911.
В ході перевірки податківці з’ясували, що протягом 2017 року жінка прийняла в рахунок оплати товарів і послуг понад 9,2 млн. грн. Причому не на рахунок ФОП, а на кілька карток фізособи. Фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб в ході перевірки дійшли висновку, що зазначені суми підприємець не декларувала, і податки з них не платила. А тому зобов’язали її внести в казну 2,7 млн. грн.
Цей прецедент опосередковано підтверджує той факт, що податкова почала кампанію проти поширеної схеми, в рамках якої ФОП для своєї госпдіяльності використовують не бізнес-рахунки, а приватні банківські акаунти. Причому в ході масової перевірки, про яку нещодавно повідомляв в. о. заступника голови ДФС Євген Бембізов, схоже, податківці отримують від банків інформацію не тільки про наявність рахунків фізосіб у ФОП, а й дані про транзакції.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас