НБУ повторно відмовив Паритетбанку в погодженні придбання української "дочки" Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ повторно відмовив Паритетбанку в погодженні придбання української "дочки" Сбербанку

Фондовий ринок
266
Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України (НБУ) прийняв рішення відмовити в придбанні через АТ “Паритетбанк” (Білорусь) істотної участі в ПАТ “Сбербанк” (Київ) в розмірі 100% його статутного капіталу.
Як повідомляється на веб-сайті центробанку, відповідне рішення прийнято 14 вересня в зв’язку з неподанням достатніх документів та інформації для підтвердження відповідності заявника вимогам законодавства України.
Як повідомлялося, НБУ 25 липня 2018 року повторно отримав від Паритетбанку пакет документів для придбання української “дочки” Сбербанку.
У березні, за підсумками першої спроби, НБУ відмовив Паритетбанку.
Голова правління Сбербанку Росії Герман Греф на початку липня заявляв, що дуже сподівається на позитивну відповідь від Нацбанку України за підсумками другої спроби.
Раніше інтерес до купівлі українського Сбербанку проявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати Паритетбанк, що перебуває в держвласності, і через нього – українську “дочку” Сбербанку РФ.
Спершу влада Білорусі схвалила продаж бізнесменові держбанку за $50 млн, однак пізніше підконтрольна В.Прокопені компанія VP Capital повідомила, що Паритетбанк залишається власністю його поточного власника – Республіки Білорусь.
Крім того, у Сбербанку (РФ) була домовленість про продаж українського активу іншій групі інвесторів, але угода не відбулася. НБУ в липні 2017 року відмовив бізнесмену Григорію Гусельникову і сину власника НК “Русснефть” Михайла Гуцерієва Саїду відповідно придбання істотної участі в українському Сбербанку.

Довідка Finance.ua

  • Сбербанк (раніше – дочірній банк Сбербанку Росії, до цього – банк “НРБ”) заснований в 2001 році. Його єдиним власником є ​​Сбербанк Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас