Facebook готується запустити власний смарт-пристрій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook готується запустити власний смарт-пристрій

Фондовий ринок
177
Напевно, наступного тижня Facebook випустить власний пристрій для відеочату під назвою Portal.
Пристрій є першою спробою Facebook вийти на ринок споживчої електроніки після шолома Oculus. З чуток, гаджет буде схожий на Echo Show від Amazon.
Пристрій буде випускатися в двох розмірах екрана і може коштувати близько $400 для більшого розміру, в той час як менша версія може коштувати $300. Це можна порівняти з $229,99 за Echo Show.
Ці пристрої мали бути представлені на конференції Tech F8 в травні, але Facebook після скандалу з Cambridge Analytica на початку цього року, вирішив відкласти презентацію гаджетів Portal.
У зв’язку зі зменшенням довіри громадськості до Facebook після цього скандалу, компанія вирішила додати на пристрій апаратну заглушку перед ширококутною відеокамерою Portal.
Portal є результатом розробки Facebook Building 8, секретного центру досліджень і розробок для апаратних проектів. Пристрій є частиною планів Facebook по залученню людей до відеочату на своїй платформі.
Вбудованим асистентом Portal стане Amazon Alexa. Вона буде розповідати новини, виводити на екран рецепти страв, запускати відтворення музики і перегляд відео. Також інтелектуальна система буде відстежвувати переміщення користувача по кімнаті, щоб утримувати його обличчя в кадрі. Гаджет вже давно тестується в будинках співробітників Facebook.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас