Гройсман хоче забрати у олігарха Фукса нові ліцензії на надра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман хоче забрати у олігарха Фукса нові ліцензії на надра

Казна та Політика
501
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив розробити проект постанови, яка скасує надання нових ліцензій на розробку надр компанії російського олігарха Павла Фукса.
Про це він заявив під час години запитань до уряду в парламенті в п’ятницю.
“Я дав доручення секретаріату уряду юридично підготувати проект постанови про скасування тих рішень в межах повноважень уряду”, – сказав Гройсман.
За його словами, на засіданні комісії Держслужби геології і надр, яка збільшила ліцензійні ділянки, був присутній представник Кабміну.
“Він висловив окрему думку, яку юридично зафіксовано, що ми не підтримуємо це рішення. Але комісія прийняла своє рішення”, – сказав Гройсман.
Він запевнив, що уряд жодного рішення з цього приводу не приймав.
Глава Кабміну додав, що позаконкурсне надання ліцензій підписав той заступник глави Держгеонадр, якого 3 вересня затримали на хабарі.
“Я не буду підтримувати ні російських, ні українських олігархів, які дерибанять українські надра. Я вам це можу сказати однозначно”, – заявив Гройсман.
За його словами, Міністерство екології вже 2 місяці не надає йому на підпис постанови уряду про відкриття геоданих і про обов’язкове проведення аукціонів.
“Я вважаю, що після підписання цих рішень прозорості і конкурентності в Геонадрах стане набагато більше”, – зазначив глава Кабміну.
30 серпня Державна служба геології та надр без конкурсу збільшила ліцензійні ділянки для компанії “Іст Юроуп Петролеум” російського бізнесмена Павла Фукса.
У липні 2018 року Полтавська облрада видала спецдозволи на видобуток вуглеводнів “Іст Юроуп Петролеум”.
Раніше також стало відомо, що ще одна фірма, яку пов’язують з Павлом Фуксом – ТОВ “Прайс-Компані” – отримала дозвіл на розробку газових родовищ на Харківщині.
Так, 30 серпня депутати Харківської облради погодили ТОВНАЕР Компані” та ТОВ “Прайс Компані” надання надр у користування з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, природного газу, конденсату.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас