В «Укрбізнесбанку» напередодні введення ТА укладали договори факторингу на вкрай невигідних умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укрбізнесбанку» напередодні введення ТА укладали договори факторингу на вкрай невигідних умовах

Кредит&Депозит
191
ФГВФО повідомляє, що посадові особи «Укрбізнесбанку» напередодні введення тимчасової адміністрації укладали значну кількість договорів факторингу на вкрай невигідних для банку умовах. Виведення активів за такою схемою було однією з причин погіршення фінансового стану установи.
Про це йдеться на сайті Фонду гарантування.
Шляхом укладення правочинів факторингова компанія отримала від попереднього керівництва ПАТ «Укрбізнесбанку» належні банку майнові права (права вимоги) за ціною близько 1% від фактичної заборгованості за виданими кредитами. Укладення вказаних договорів заподіяло шкоди банку в розмірі понад 100 млн грн.
Варто зазначити, що головний офіс ПАТ «Укрбізнесбанку» до 2014 року був розташований у Донецьку.
В «Укрбізнесбанку» напередодні введення ТА укладали договори факторингу на вкрай невигідних умовах
Місцем реєстрації більш ніж 90% позичальників є зона АТО та Крим. Задовго до офіційного визначення статусу територій як тимчасово окупованої частини України.
Перелічені фактори стали причиною погіршення платоспроможності банку, як наслідок – нестача коштів для своєчасного виконання зобов’язань перед вкладниками і кредиторами.
У результаті, станом на дату формування ліквідаційної маси на 01.08.2015, з урахуванням змін на 10.05.2018, оціночна вартість кредитного портфелю у понад сім разів нижча від тої, яка зазначена у балансі банку (3,11 млрд грн та 0,42 млрд грн, відповідно).
Загалом активи ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК» оцінені в 0,93 млрд грн, хоча у бухгалтерській звітності їхня вартість вказана на рівні 3,69 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас