Рада схвалила законопроект про зміни до Конституції щодо аграрного устрою України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила законопроект про зміни до Конституції щодо аграрного устрою України

Казна та Політика
528
Верховна Рада підтримала включення до порядку денного і направлення до Конституційного суду законопроекту, яким пропонується закріпити в Основному законі фермерське господарство як основу аграрного устрою України”, пише Сьогодні.
За відповідне рішення щодо проекту закону № 6236 “Про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств” проголосували 267 народних депутатів.
Законопроект пропонує доповнити статтю 41 Конституції України новою частиною такого змісту: “Основою аграрного устрою України є фермерське господарство.”.
Тепер законопроект буде розглянутий Конституційним судом, оскільки передбачає внесення змін в Основний закон. Якщо КС вважатиме документ таким, що не суперечить Конституції, проект закону повернется в Раду – для голосування вже по суті.

Довідка Finance.ua

  • Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була введена ще в 2001 році.
  • З 2002 року вона почала діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово її продовжував.
  • У грудні 2017 року Верховна Рада України вже вдев’яте продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Раніше передбачалося, що мораторій буде діяти до 2018 року.
  • Мораторій продовжено ще мінімум на рік – до 1 січня 2019 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас