"Виконати від першої до останньої літери": Порошенко про асоціацію з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Виконати від першої до останньої літери": Порошенко про асоціацію з ЄС

Казна та Політика
294
Президент України Петро Порошенко зазначає, що Україні необхідно в повному обсязі виконати Угоду про асоціацію з Європейським союзом, а також шукати інші зовнішньоторговельні ринки.
“Ніхто більше не заперечує нашу європейську ідентичність. Протягом наступного року планую перевести в практичну площину реалізацію моїх ініціатив щодо інтеграції України в Цифровий спільний ринок, Енергетичний Союз, а також поглиблення співпраці в митній сфері. Але, щоб рухатися далі, перш за все нам треба від першої до останньої літери виконати Угоду про асоціацію”, – сказав він під час звернення до Верховної Ради з щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.
П.Порошенко вважає, що швидкість реалізації Угоди про асоціацію з ЄС поки недостатня, тому закликав парламент і уряд “набрати більший темп”. Він переконаний, що асоціація з ЄС є дієвою і правильною, оскільки частка ЄС в експорті України коливається від 42% до 43%, і це вагомий компенсатор тих втрат, які через “війну, економічну блокаду і закриття ринків створила нам Росія”.
При цьому президент підкреслив, що цей компенсатор є вагомим, але недостатнім. Він нагадав, що під час щорічної наради розкритикував керівників посольств України в Латинській Америці, Африці і Азії. “Нам потрібно шукати все більше і більше торговельних партнерів, точки опори на регіональних ринках, які демонструють високі темпи зростання і де є попит на нашу продукцію”, – вказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас