"Укртелеком" підвищить тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" підвищить тарифи

Фондовий ринок
2750
Від “Укртелекому” надійшла пропозиція підвищити тарифи на телекомунікаційні послуги в два етапи. Перший очікується з 1 листопада по 31 грудня 2018.
Відповідне рішення в середу, 19 вересня, ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.
В “Укртелекомі” зазначили, що діючі тарифи оператора розраховані по собівартості на четвертий квартал 2016-го року і зараз в місті вони нижчі від собівартості на 10%, а у селі – на 75%. До речі, документ буде направлений на реєстрацію в Міністерство юстиції України.
За словами директора департаменту регуляторного забезпечення “Укртелекому” Андрія Каленського, терміни підвищення тарифів залежать від Мін’юсту, адже на реєстрації документ може “провисіти” аж до декількох місяців. У зв’язку з цим терміни старту підвищення можуть бути зрушені.
Повідомляється, що рішення містить затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги та визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 28 листопада 2017 року №606.
Зазначається, що “Укртелеком” звернувся до комісії з проханням про перегляд тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги ще в червні цього року.
Від компанії надійшла пропозиція підвищити тарифи у два етапи:
  • з 1 листопада по 31 грудня 2018 року на 14%;
  • з 1 січня 2019 року на 10,5%.
Також у першому етапі запропонували підвищити тариф тільки для населення, у другому – для всіх категорій користувачів, що дозволить зрівняти тарифи між категоріями абонентів в місті і селі.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас